divendres, 20 d’abril del 2012

Escalfant motors...


A França ja es tenen els motors ben escalfats per a les eleccions generals, que se celebraran aquest diumenge dia 22 d’abril! El sistema electoral francès és una mica diferent al d’aquí, i diumenge es votarà la primera volta, és a dir, els francesos triaran entre un total de 10 partits que aspiren a la presidència. En cas que en aquesta primera votació hi hagués majoria absoluta d’algun partit, no faria falta que hi hagués una segona volta, però això ha passat amb molts pocs casos. La barrera que es necessita per passar a la segona volta és 12'5% dels vots. Per tant, si no s’aconsegueix aquest % ja no es pot optar a entrar al Palau de l’Elisi.
A França hi ha dos partits majoritaris, la Unió per un Moviment Popular, de Sarkozy; i el Partit Socialista Francès, que lidera François Hollande. Aquest últim, segons enquestes de principi d’aquesta setmana, quedaria 3 punts per sobre de Sarkozy, l’actual president, provocant així un canvi de govern de dretes a un govern d’esquerres.
L'esperança que li queda a Sarkozy és que el 40% d'electors encara no saben qui votaran, una xifra mai vista en el poc temps que queda per la celebració dels comicis. Encara que personalment crec que en realitat és que hi ha molta gent que no vol dir què votarà, i per tant diu que encara no ho sap. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada