dijous, 3 de maig del 2012

Ja és aquí la 2a volta!


Ja tenim aquí la 2a volta de les eleccions franceses! En aquestes dues setmanes han passat moltíssimes coses durant la cursa electoral.
Primer de tot dir que, tal com preveien les enquestes, François Hollande va estat el vencedor de la primera volta. Va aconseguir un 28’29 % dels vots, mentre que Sarkozy en va obtenir el 27’02. En tercera posició es va situar, amb gairebé el 18% dels vots, la candidata Marine Le Pen, del partit “Front Nacional” que és l’ultradreta homòfoba francesa, aquest partit ha fet un salt molt important i més tard en parlaré. Una posició més avall trobem el partit de l’esquerrà Jean-Luc Mélenchon (el Front d’Esquerra) que va aconseguir al voltant de l’11 % de les paperetes.
Amb aquests resultats, els partits que passen a la 2a volta del pròxim diumenge són els de François Hollande i Nicolas Sarkozy: El Partit socialista i la Unió per a un moviment popular respectivament.
 
Aquestes eleccions són molt importants tant pel futur de la República Francesa com per la Unió Europea, perquè si es compleixen els sondejos, el nou President de l’Elisi serà François Hollande, que es presenta a ell mateix com el candidat “dels que volen girar full”. I presenta un model molt diferent de política econòmica fins ara, i de fet, fins i tot Angela Merkel ja ha fet algunes declaracions en aquesta direcció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada